2008. április 14., hétfő

Városiasodik Zágon

Az utóbbi időben a közel öt és fél ezer fős lakossággal rendelkező Zágon látványosabban fejlődött, mint a kétszer ennyi lakosú Kovászna.

Olyan megjegyzéseket lehet hallani kovásznaiaktól, hogy miközben városuk falusiasodik, Zágon egyre inkább városiasodik. A község fejlesztésére — közművesítésére, közterületeinek rendbetételére — idén is közel tízmillió lejt fordítanak.

Ahogy kitavaszodott, a nagyközségben azonnal beindultak a polgármesteri hivatal által pályázatokon nyert beruházások építkezési munkálatai. Így a községközpont területén csatornahálózatot fektettek le, a Hegylábánál szennyvízülepítő állomást építenek. A futballpálya mellett is javában dolgoznak, itt sportcsarnok és szabadidőközpont épül, mely magában foglalja a tavaly törvényszéki végrehajtó által lebontatott tekepályát, ugyanakkor felújításra kerül a futballpálya gyepszőnyege is. Amint Kiss József polgármester elmondta, az idei útjavítási program keretében a zágoni felső óvodától a kalányosokig új aszfaltszőnyeget húznak, újraépítik a Nedelcu-hidat, amelyet tavaly elvitt az árvíz, az erdészházig pedig felújítják a makadámutat. Papolcon is folytatják a tavaly elkezdett aszfaltozást a tejcsarnoktól hatszáz méteren, tovább pedig kavicsot hordanak a makadámútra. A zöldövezetek rendbetételére is gondoltak, egy környezetvédelmi program keretében három park kerül felújításra, erre egymillió lejt kaptak központi alapokból. Szintén a helyi önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával egy magáncég üzemanyagtöltő állomást, autómosót és gumijavító műhelyt nyit a faluban.


Nincsenek megjegyzések: