2008. május 29., csütörtök

Zágon a fejlődés útján





Számos helybeli lakos, vállalkozó és idegenből érkezett vendég, valamint a megyei intézmények és a helyi önkormányzat elöljárói jelenlétében tegnap üzemanyagtöltő állomást és felújított parkot avattak Zágonban.
A községközpont Papolc felőli bejáratánál ünnepélyes külsőségek között felavatott üzemanyagtöltő állomás az önkormányzat és a kovásznai Unic Star Kft. összefogásával épült. Amint Sorin Popica, az Unic Star tulajdonosa elmondta: a több százezer lej értékű beruházás a zágoni önkormányzat kezdeményezésének köszönhetően valósult meg, ehhez a helyi tanács biztosított területet, így a tíz évre megkötött szerződés értelmében az önkormányzat minden év végén osztalékot kap a nyereségből.
Az avatóünnepségen Kiss József polgármester elmondta: bár kampány ideje van, nem fog az általa vezetett önkormányzat érdemeiről beszélni, mindenki nézzen körül a községben, és a megvalósítások alapján, ne a postaládákban terjesztett levelek szerint ítélje meg az elmúlt négy esztendő alatt kifejtett tevékenységüket. Demeter János megyeitanács-elnök elmondta: Zágon olyan megvalósításokkal büszkélkedhet, amelyek hazai viszonylatban felülmúlják a községi standardokat, így méltán lehet mondani, hogy érdemes Zágonban élni.
Az üzemanyagtöltő állomás felavatása után a falu központjában, a református templom előtt felavatták a környezetvédelmi minisztérium támogatásával felújított parkot is. A polgármester elmondta, hogy ugyanezen program keretében idén még két zöldövezetes park kerül felújításra.





Nincsenek megjegyzések: